Sidor

måndag 29 augusti 2011

Åååå...

... regnet det bara öser ner, och jag blir så blöt om både skor och strumpor... Tja det är väl inte för inte Göteborg kallas för blöteborg... =/
Nä jag kräver att få en underbart härlig höst... ni vet en sån där när löven på träden tävlar om vilket som är mest färgglatt... doften av förmultnade löv... den höga klara luften som är så ljuvlig och lätt att andas... åååå vill ha =)

Förresten, har ni börjat använda "täckta" skor än? Jag försöker verkligen dra ut på det men det är verkligen inte lätt... idag fick jag skruva upp elementet under skrivbordet för att inte frysa tårna av mig... hmmm jag ska hålla mig till den 1 sep... sen åker kängorna på =)


söndag 28 augusti 2011

Besök...

I helgen har min kära mor varit på besök och vi har verkligen haft det så mysigt =)
Igår åkte vi till Allum i Partille där vi spenderade 5 timmar med att spana in höstens mode mm. Får erkänna att en hel del grejer fick följa med hem också. För min del blev det bruna skor, jeans, marinblått linne, marinblå poncho och en svart blus... är verkligen så nöjd med mina köp... och det bästa av allt var att det inte kostade så mycket =)

Idag blir det till att storhandla och damsuga... helt otroligt vad mycket grus som dras in nu när det är blött ute.



torsdag 25 augusti 2011

Ohhh...

Igår var det exakt 4 månader kvar tills julafton... underbart va =) Jag är verkligen helt överförtjust i julen och allt som hör denna till... maten, paketen, stämningen, sångerna och inte minst de underbara dofterna från gran, apelsin och knäck.
Redan nu är det stor skillnad ljusmässigt,  när jag kliver upp på morgonen är det fortfarande rätt mörkt ute och den del av kroppen som råkat hamna utanför täcket under natten är så där frusen och vill gärna att man ligger kvar en stund till för att tina upp i de mjuka varma lakanen.

På kvällen kryper jag upp i soffan med en stor filt om benen och en rykande kopp kaffe... alltså... jag gillar det verkligen och jag tror nog att det finns en liten skara där ute som är precis som jag  =)


söndag 21 augusti 2011

Japp, väggen är borta...

Redan innan vi påbörjade renoveringen av köket diskuterade vi om vi skulle ta ner väggen mellan det blivande köket och matrummet. När vi väl satte igång glömdes tankarna av, men näst sista dagen på semestern började vi prata om det igen... sen gick allt väldigt fort... väggen revs och istället för två mindre rum består nu köket/matrummet av en öppnare yta som gör att ljusflödet och luften får strömma fritt. Vi ångrar inte en sekund att väggen togs ner... nu kommer hela rummet att kläs med pärlspont och det som avdelar rummen är de tjocka balkarna (kommer bli mer synligt när resten av väggarna är vita. Nedan ser ni utvecklingen.... =)
Så här såg matrummet ut innan vi rev väggen.

Man satt väldigt trångt i det lilla rummet. 
Patrik börjar riva väggen...
Hej-å-hå...
Några rester...
Ett mer rymligt kök.


Gissa...

... var vi har varit i helgen... =)
I torsdagskväll, direkt efter jobbet, åkte vi ner till stugan.  I två dagar har vi fixat med diverse grejer och exakt vad ska ni få se i bilder...
Vi har plockat ljuvliga kantareller.
Skogens guld...
Bakat syltgrottor med hemmagjord körsbärssylt... mumma.
Rivit tapet och spånskivor i köket.
Bara en liiiten bit tapet kvar att riva...
Sebbe synar vårt jobb med sitt förstoringsglas.

 
Högen med bråte var inte lika stor som sist... =)

I en av väggarna hittade vi detta bo...
Vi tror att det en gång varit ett myrbo som sedan tagits över av en mus, därav lövhögen...

Det enda som återstod av den "drabbade" stocken var lövtunna skivor av trä. Detta innebär tyvärr mer jobb som vi inte räknat med =(
Mina egna pirater...  =)

fredag 12 augusti 2011

En hel vecka...

nu är första arbetsveckan avslutad... jag har dock tagit ut en extra semesterdag idag. Sebbe och jag ska gå och se "Bilar 2" på bio, ska bli riktigt roligt och mysigt.

 

tisdag 9 augusti 2011

Man ska aldrig...

... låna ut kameran till sin klåfingrige sambo... då vet man aldrig vilka inställningar som blivit ändrade...

Så dessvärre får ni hålla tillgodo med ett par suddiga bilder. Vi hade strålande solsken de sista dagarna så det blev lite bad också till Sebastian och Majas glädje.

Avloppsrören är lagda, nu ska det på mer grus.
Den här "lilla" behändiga maskinen var till stor hjälp.
Sebbe och Maja badar.

tisdag 2 augusti 2011

Murken stock...

Hallo på er alla igen, idag har vi lyckats byta den gamla stocken under huset, jösses vilket jobb det var ska ni veta. Först fick vi koppla på en anordning på huset som gjorde att vi kunde lyfta det från den nedersta stocken, den som skulle bytas, sen var det "bara" att såga, slita och dra tills vi fick ut den. Därefter kom den stora utmaningen att få in den nya stocken. Denna var vi för det första tvungna att dela i två delar... sen var vi tvungna att såga ut för alla (4) tvärgående stockar som var kilade i den längsgående stocken därefter kunde vi börja passa in den nya. Efter mycket om och men var den äntligen på plats... dock glömde jag ta ett kort på slutresultatet men det kommer ni få se imorgon.

Förresten vad gillar ni Sebbes kompis? Vi hade problem med att få honom att lägga tilbaka den i gräset efter som den "killade så skönt i nacken"... Sebbes ord... =)

Bort med maskäten gammal stock och in med ny...

Ett stort hål där den nya stocken ska passas in.

Den här anordningen gjorde att vi kunde lyfta huset ett antal centimeter.

Sebbes nya kompis mätte hela 3,5 cm.

Killar gott i nacken... =)

Bordsskiva...

Kommer ni ihåg bordsskivan som vi gjorde av de överblivna bräderna... nu har den blivit betsad i en lite brunaktig lasyr... och det blev riktigt bra... tycker jag =) Tänk er när den kommer på plats på de vita bordsbenen, som jag förövrigt inte hunnit slipa än... men det kommer.