Sidor

torsdag 31 januari 2013

Solig dag...

3 minus och strålande sol, så ser det ut idag här hos oss... kan liksom inte bli mer rätt =)
Nu ska vi äta lite frukost och sen bege oss ut i backarna. 
I kväll har vi bokat bord på Lammet & Grisen, har sett fram emot detta ett helt år kan jag säga. Deras buffé är helt gudomlig... man får äta så mycket fläsk-  och oxfilé samt lamm man vill... perfekt tillagat och med alla tillbehör man bara kan önska sig... å det är såååå gott. 

Innan dess ska vi försöka hinna med en timme i den varma polen på Experium också, kommer bli så skönt. Just nu värker det rätt rejält i min kropp... eller rättare sagt mina ben och vader... men det är det värt tusen gånger om.

Vi höres senare!


onsdag 30 januari 2013

Min dag...

Japp så är det... idag fyller jag år... jag ÄLSKAR att fylla år =)

Vi har haft en perfekt dag i backen, många åk och mycket skratt. Sebbe är grym på att åka och han susar ner för de röda backarna som ingenting. För att utmana ödet lite extra far PG och Sebbe genom div skogspartier och hopp så mycket som möjligt... de har skitkul men jag kan säga att mitt hjärta sitter i halsgropen.




tisdag 29 januari 2013

Norge...

Idag har vi besökt våra grannar i Norr och testat deras backar lite granna. 
Det fanns ju en hel del mer att välja på när det kom till längre backar, jag tror vi spenderade 30 minuter i en av nedfarterna som ringlade sig fram genom skogen... rätt mysigt =)

Ser ni spåret som ringlar sig ner, himla mysigt.

Hungrig Mia...

Mina fina killar .

På väg upp till toppen med sittliften. 

Vår kvällsmat efter en lång dag i Trysil.

måndag 28 januari 2013

Tjillevippen...

Ajajaj... min kropp... jag har träningsvärk som attan ska ni veta.
Skönt ändå måste jag säga, man känner verkligen att man har rört på sig. 
I morse när vi kom ut hade det snöat en massa och det blåste rätt rejält, första uppgifter blev alltså att skotta fram en mer eller mindre övertäckt bil.

Första stoppet idag blev Tandådalen där vi började i huvudbacken, trodde vi... det visade sig dock vara en av deras svarta backar... vi åkte ett par åk i denna men tröttnade snabbt iom att vi fick åka så sakta ner (den var ju liite brant om vi säger så). 
Vi packade in oss i bilen igen och for bort till Lindvallen där vi testa lite fler backar och Sebbe och PG fastnade i Pink park där de körde i alla hoppen =)

I morgon är det dags att styra kosan mot Trysil, ska bli riktigt spännande och jag hoppas vi får riktigt fint väder. 






söndag 27 januari 2013

Full fart...

Hej på er finingar, vilken dag vi haft... just nu sitter PG, Sebbe och jag i soffan och kikar på tv... de andra två har redan gått och lagt sig =)

Dagen började i Gustavsbacken kl 10 efter en härlig frukost. Sen susade vi fram i backarna ända till 16 då vi packade in oss i bilen, for hem och packade ner badkläder och drog iväg till Experium där vi plaskade runt i bassängerna fram till 18. Trötta och vrålhungriga  styrde vi kosan till "Harry's sports bar" där vi avnjöt världens i särklass godaste burgare, ever... jag lovar =)
Ohh förresten Sebbe mår som en prins nu igen, så det var helt klar åksjuka som spökade.



lördag 26 januari 2013

Framme...

Nu är vi framme... eller vi har ju varit framme i ett par timmar nu. 
Resan hit gick super, förutom en mugg med kaffe som oturligt nog hamnade i PG:s knä.
Så vid 13-tiden klev vi in på Experium för att hämta nycklar och äta en sen lunch.

Dock har vårt lilla hjärtegryn blivit dålig, han hann inte mer än ur bilen förrän han kräktes. Vi tror att han kanske blivit åksjuk (hoppas hoppas)... men det märker vi väll =/

Nu har han precis vaknat och vi sitter och myser framför barnkanalen. 
Håll tummarna gott folk... =)





fredag 25 januari 2013

Packad...

Yes gott folk, nu är vi packade... jag måste erkänna att det blev bra mycket mer grejer än vad jag trodde. Men det är klart pjäxor och alla ytterkläder tar ju rätt mycket plats liksom.

Imorgon vid 6-tiden sitter vi i bilen och styr kosan mot ett kallt sälen... tjoohoo vad kul det ska bli. 
Jag lovar att uppdatera er dagligen om vad som händer i backen =)

Nu ska vi slappa lite innan det är dags att krypa ner mellan svala mjuka lakan och drömma härliga drömmar om allt och inget.


onsdag 23 januari 2013

Visa lite...

Har ju lovat er lite mer bilder från vårt nyrenoverade kontor, så här kommer dessa. 
Jag måste säga att jag är så nöjd med färgen, det blev verkligen så fräscht. Nu vill jag måla vardagsrummet i samma kulör... PG fick dock lite panik när jag nämnde detta... så jag får nog lugna mig liiite =)

En annan grej, måste bara kolla med er... ni ser den stora svarta lampan i taket... den är vit på insidan men jag skulle vilja spraymåla den i antikguld... åt kopparhållet... typ. Vad tror ni om det? PG är väldigt skeptisk men jag tror att det skulle bryta av riktigt snyggt.

Nästa projekt här hemma är att fixa Sebbes rum där det ska bli ny färg... kanske lite tapet och sen en ny säng och lite annat lull-lull.



 



tisdag 22 januari 2013

Utrustning...

Hej på er finingar... hoppas ni haft en bra dag.

Idag har vi fixat pjäxor till Sebbe, vi hittade ett par superfina på blocket vilket ledde till en snabb affär. Sebbe blev helt överlycklig och självklart skulle hela kittet provas med en gång.
Ååå vad vi längtar nu, bara fyra dagar kvar tills vi åker... tjohoo. 
I våra skipass ingår en dag i Trysil så planen är att åka dit en sväng och testa backarna, tror det kommer bli så kul... speciellt med lite längre backar att susa ner i.
Kanske någon av er har lite tips på vad man bör/kan göra när man ändå är i Trysil?

söndag 20 januari 2013

Önska sig...

Hej på er mina fina. Hoppas att ni haft en härlig söndag =)
Här har vi burit upp en massa på vinden och organiserat lite till, välbehövligt om man säger så. Nu ska vi bara lägga ut kontorsbord och skåp på Blocket, håller tummarna för att vi snabbt och lätt blir av med grejerna.

En annan grej, jag fyller ju snart år... och på min önskelista står bla den här ljuvliga kavajen från Stylein. Ljuvliga Carolina Gynning har på bilden nedan denna fina skapelse på sig och den verkar så härlig.


Sen var jag även inne en sväng på Brandgarden där de hade REA så klart
Nedan byxor och randiga tröja skulle gärna få komma hem till mig om man säger så. Älskar verkligen färgen på byxorna och tröjan (kamel). Mamma om du läser det här, kanske du skulle kunna tänka dig att sticka en sån till mig... blink blink... =)


lördag 19 januari 2013

Helg...

Fredagen spenderades med ett gäng sköna tjejer på Post... jösses vad roligt det var =)
Jag är inte ute så ofta men det är verkligen hur kul som helst att spana in alla människor, dricka vin som man aldrig hört namnet på tidigare (och som i det här fallet smakade bläk) och skratta så tårarna rinner.




Slank in på Accessories (tror jag det heter) och kollade på alla roliga grejer... jag vill ha ett par öronmuffar... kanske inte ett par leopardfärgade då men det får gärna vara päls.

Idag har vi spenderat ett antal timmar på IKEA, tur att de har ett fik säger jag bara. Vi kom hem med en massa "nödvändiga" saker. Kan säga att kontoret nu börjar arta sig, ska ta lite nya bilder imorgon. Föresten vi är ute efter en världskarta, måtten ska vara 1x3 meter ca... tips mottages tacksamt. 

torsdag 17 januari 2013

Ditten och datten...

Hittade ett nyhetsbrev från Bubbleroom i min inbox med tips på hur man kunde måla naglarna fräckt genom att måla lager på lager med vanligt lack och glitterlack. Gillade kombinationen så det här måste jag testa =)


I morgon ska jag till optikern igen, behöver justera styrkan på linserna lite och som det ser ut nu så har mina ögon fixat det bra.
Sen har jag bokat tid hos min stylist (låter liite coolare än frisörska), fick en tid vecka 6 redan (bra med tanke på att hon brukar vara uppbokad månader i förväg). 
Så nu ska det nog bli ordning på håret också =)

På eftermiddagen ska jag sen möta upp AM för lite tjejmys med några glas vin, ska försöka dokumentera var vi hamnar under kvällen.


onsdag 16 januari 2013

Tjohooo...

Drottninggatan 69, vet ni vad som öppnar där den 1 mars... jo Rapunzel =)
Så kul och jag ska banne mig prova, kanske inte fullt ut men definitivt köpa och sätta i "clip on" vid något speciellt tillfälle.

Idag har vi hämtat takboxen och efter lite trixande sitter den nu på plats. Ska ta och skura ur den ordentligt till helgen så kanske den blir liiite fräschare om man säger så.
Skönt dock att ha detta ordnat också, nu är vi nästan redo att åka till fjällen.








tisdag 15 januari 2013

Burr...

Det är kallt... burr... bilen var helt täckt av snö så morgonen började med 
lite skottning =)
Tur att taket nu ligger på plats på torpet, det har kommit hur mycket snö som helst nere i Småland så det var på håret. Har inte sett slutresultatet själv än men så fort jag får bilder lovar jag att visa er också.
Kan säga att vi är så taggade nu på att få nedervåningen klar så vi kan bo där... vilket vi borde kunna göra till höstlovet om allt flyter på som det ska.

Idag har vi fixat takbox, hittade en på blocket för 900:-, inte så snygg men vad fasen man ser den ändå inte när man sitter i bilen och huvudsaken är ju att den rymmer våra skidor mm.


måndag 14 januari 2013

Den första...

Ännu en måndag är till ända =)

Idag var det faktiskt en gnutta ljus kvar på himlen när jag körde hem, det går åt rätt håll helt klart.
Måste berätta en rätt rolig grej, i torsdags hämtade PG Sebbe på skolan och så här löd konversationen på hemvägen.
Sebbe - Vad ska vi äta till middag idag?
PG - Det blir pytt-i-panna
Sebbe - Jaha ska mamma iväg på nått idag då?

Som ni förstår är det denna rätt som PG tillagar när inte jag är hemma och fixar maten. Så, i söndags bestämde PG att han skulle laga all mat den kommande veckan, idag fixade han spagetti & köttfärssås... vilket blev väldigt gott. Imorgon vankas det köttbullar och potatismos =)

Nått helt annat... nu börjar nya härliga kollektioner trilla in i webshopparna och ikväll har jag plockat ut   mina favoriter från Tintinstyle.



söndag 13 januari 2013

Söndagsfix...

Fy vad mycket prylar vi har, hela vinden är full =/
Det skulle verkligen göra gott med en ordentlig utrensning, får nog försöka fixa det innan vi ställer in mer grejer. Jag vet, en gårdsloppis vore en perfekt grej att anordna... ska kanske lägga till det "att-göra-listan".

Idag har det piffats på kontoret, självklart fattas det lite detaljer som tex lampskärmar mm så det får vi ta och fix någon dag.
Annars är det klart och vi gillar det supermycket.



lördag 12 januari 2013

Klart...

Vilken härlig dag vi haft idag, så mycket har blivit klart/fixat och det är så ljuvligt =)
Just nu sitter jag och lyssnar på klassiska mästerverk, så avkopplande och det passar perfekt nu när jag äntligen fått tillbaka vardagsrummet igen =)

Som ni förstår, med tanke på ovan, så är kontoret äntligen klart. Allt är målat och möblerna står nu på sin rätta plats, nu ska det bara pyntas lite också. Det senare blir morgondagens projekt och jag ska givetvis ta ett kort på slutresultatet så ni får se hur det blev.

Sen har vår lille skrutt varit iväg och klippt sig, han blev så fin... tänk vad mycket det gör med håret =)
Vad tycks, det här kan väl funka?




fredag 11 januari 2013

Ljusare tider...

Gissa vad jag har gjort i kväll... kan ni tänka er... jag har målat =)
Kontoret är färdigt, tror vi... återstår att se i morgon när vi kan se rummet i dagsljus. Nu återstår det att måla klart det där skåpet som vi hittade nere i källaren. Första lagret färg är på, helt otroligt men det tog 2 timmar att måla allt... hade inte riktigt räknat med det... när jag kliver upp i morgon ska nästa lager på, förhoppningsvis hinner detta torka till kvällen och då är det bara till att ställa in alla grejer igen på vårt fina kontor =)

Nog om det, jag vet att vi går mot ljusare tider men det känns som att det går väldigt långsamt. Vid 1530 idag satt jag och kikade på denna ljuvliga solnedgång... men det är liite för tidigt tycker jag nog allt.
Jag vill ha mer ljus nu!


onsdag 9 januari 2013

Tjatig...

Idag kom PG hem lite tidigare från jobbet, han och Sebbe satte igång med att måla kontoret så nu är första strykningen avklarad. Tanken är att vi ska få på även en andra innan vi kryper till kojs i kväll. Lyckas vi med detta kan jag tejpa kanter i morgon och då kan vi stryka på ett lager med slutfärgen, om vi orkar och hinner. 
Jag ska även släpa upp ett skåp som jag hittat i ett övergivet källarförråd här i huset och måla det vitt... tror det kommer passa perfekt att ställa pärmar i =)


tisdag 8 januari 2013

Så coolt...

Ja jag vet, kanske inte är så super coolt i den bemärkelsen men om ni viste vad underbart det ska bli med ett nytt tak på torpet. Killarna från Liljas jobbar på som bara den och har redan fått upp läkten, nästa steg är att lägga pannorna på plats... visar er så klart slutresultatet sen... det bara måste jag ju =)


måndag 7 januari 2013

OMG...

Idag har jag varit hos optikern och skaffat nya linser. Ska bli spännande att se hur mina ögon fixar dessa, jag har haft linser tidigare men för ett år sedan fick jag en allergisk reaktion och har bara använt glasögon efter det. Men det är inte speciellt behändigt med glasögon när man ska åka skidor så nu ska jag testa igen. 

Efter det gick vi till färgbutiken för att plocka upp färg till väggarna på kontoret. När PG kom hem satte han igång med att slipa alla skarvar och hål som vi fyllde igen igår. Alltså ärligt talat, vi stängde dörren men det var ändå fullt med damm i hela hallen... och PG såg ut som en snögubbe när han kom ut. Min garderob, full med kläder, finns här inne och jag tejpade dörren väl men jag har en känsla av att den ändå kommer vara full med spackeldamm... =(

Imorgon blir det till att tvätta av väggarna och sen måla första lagret färg.


söndag 6 januari 2013

Ett mindre kaos...

Tjingeling på er. Hoppas ni haft en härlig söndag, här har vi haft fullt upp och lite till... som vanligt när det är söndag =)
Här hemma råder nu ett mindre kaos med kontorsmöbler ståendes lite här och var och hallen är just nu en snitslad gång med bordskivor och kontorsstolar uppkörda utmed väggarna.
Idag har vi skrapat tapetskarvar och spacklat dessa en första omgång. I morgon blir det till att slipa och måla det första lagret färg... ohh det kommer bli så bra... hoppas jag. 
Jag har ju lite svårt för kritvitaväggar så vi har kommit fram till att köra på en liiite smutsig vit... typ Alcros Krita... min kära kollega och granne har målat nästan hela lägenheten med denna färg så jag vet att det kommer bli snyggt =)

Nedan ser ni en första bild på våra nuvarande rosa väggar... huuu får gåshud... ska bli så skönt när allt är klart. 

lördag 5 januari 2013

Hemma igen...

Hej på er alla, jodå jag är fortfarande kvar här i etern... så ni får allt stå ut med mig ett tag till. Har haft lite dålig uppkoppling bara men nu är vi hemma i Göteborg igen så nu flyter allt på som det ska =)
Det är alltid skönt att komma hem, framför allt till vår sköna säng, men det tar emot att lämna lantlivet också... det är ju verklige en helt annan värld och rytm om man säger så.

Idag har det fixats och rensats på kontoret inför den kommande renoveringen. Ska bli så skönt att få bort den babyrosa färgen som idag huserar på väggarna och istället få ett vitt (ja ni hörde rätt) kontor. Lovar att ta bilder och visa er sen när allt är klart.


tisdag 1 januari 2013

Härlig dag...

Första dagen på det nya året - 2013-01-01 - coolt inte sant =)

Jaha vad har ni hittat på idag då mina vänner? Vi tog sovmorgon till 10 och sen åt vi en smarrig frukost,  tog på oss varma kläder och gick ut i lervällingen där vi satte igång med att beskära träden framför huset här på gården... mycket bättre än att låsa in sig på gymmet... 
Efter ett antal timmars sågande och kånkande gick vi in och åt en ljuvlig gryta gjord på älgkött... kan säga att det slank ner lätt.

I morgon far vi till Kalmar en sväng för att spana in rean, också ska vi försöka få med oss ett par nya sängar hem till Horvan så folket på gården kan få sova gott framöver.

Vi höres i morgon mina vänner.