Sidor

söndag 31 januari 2016

Mer inspiration...

Hej på er godingar, hoppas ni haft en ljuvlig söndag. Här har solen tittat fram mellan molnen och jag måste säga att det varit väldigt behagligt väder.

I morse vaknade jag av att två smygfisar kom in i sovrummet med kaffe och en god macka... inte dåligt och det var så gott.



Förutom att Sebbe varit iväg på födelsedagskalas och storhandling inför veckan har klarats av så har vi inte gjort många knop... men det är väll så en söndag ska spenderas.

Jag tänkte jag skulle visa ett par bilder till från Dorsia och deras fina inredning... och så ska ni få ett vintips också...
Men vi börjar med inredningen, jag säger bara färg, mönster, sammet, tofsar, fjädrar... "I löööv it". Skulle gärna spendera en natt eller två där =)




Till vinet då, alltså det var så gott... blommigt och mjukt, slank ner hur lätt som helst. Dessvärre har jag inte lyckats hitta det på systembolagets site men det kanske är som så att man kan beställa det... hoppas jag.


Ha nu en underbar fortsatt söndag vänner!

Min dag...

Hej på er godingar, idag blir det ett sent inlägg... eller tidigt beroende på hur man ser på det =)

Igår (30 jan) fyllde jag år, hela 46 år... och vilken härlig dag och kväll jag fick med tjejerna. Vi började med ett besök på "Nails for beauty" där vi fixade våra naglar. Kan säga att det är 15 år sedan jag gjorde detta senast, jag är ganska petig med hur mina naglar hanteras och formas, men de var verkligen så proffsiga och jag blev så nöjd med resultatet så det här kommer definitivt att göras om i framtiden.



Efter detta traskade vi till Dorsia där vi drack en massa gott vin och bara njöt av omgivningen och att bara få prata och lufta tankar.
Alltså jag kan verkligen rekommendera detta ställa, nästan så jag kan säga att det slår Pigalle... temat kan man säga är det samma inredningsmässigt, men här har man gått steget längre  när det kommer till personalen som alla är klädda i tidsenliga kläder... pärlor, fjädrar, paljetter... ja de är så vackra.


Efter Dorsia gick vi vidare för att äta något gott och i väntan på att ett bord skulle bli ledigt (inte smart att inte boka bord när det är lönehelg och MC mässa i stan på en gång) slank vi in en snabbis på Ritz där vi hann med ytterligare en flaska vin.


Vid det här laget var jag så hungrig så jag trodde jag skulle dö, som tur var gick det väldigt fort att få in den mest ljuvliga grekiska-mat man kan tänka sig. Kvällen avslutades alltså med tzatziki, vitlöksbröd, souvlaki och någon räkröra... attans så gott det var.

Men nu ska jag krypa ner i sängen och drömma ljuvliga drömmar =)
Kram på er 

fredag 29 januari 2016

Äntligen fredag...

Hej på er där ute i stugorna, hoppas dagen startat bra för er =)

Idag ska jag spendera förmiddagen med att skriva på en handbok/guide ang hur man hanterar vårt administrativa system... haha ja det låter kanske inte så kul men jag måste erkänna att jag verkligen gillar att få grotta ner mig i systemet som handboken är till för, kan säga att det har blivit ett antal system och böcker under årens lopp och kan lova er att det finns inget bättre sätt att lära sig hur ett system hänger ihop.
Jag får erkänna att jag är en system nörd och om någon nämner systemoptimering pirrar det lite extra i kroppen =)

Igår precis innan sängen kallade surfade jag runt lite och kikade på posters, jag kom på att det hade varit trevlig med någon sådan där Göteborgstavla... och vet ni vad... jag hittade två perfekta att hänga på väggen här hemma.
Först den här stilrena där det står Göteborg och sedan Sverigekartan där man skrivit ut alla våra landskap, alltså hur pedagogiskt är inte det då. Tänkte de skulle få hänga i köket, på så sätt ser vi (Sebbe) dem varje dag och kanske vi (han) lär sig landskapen utantill... får erkänna att jag inte är världsbäst på geografi, så allt för att underlätta.




Ha nu en bra dag mina vänner!

torsdag 28 januari 2016

På inköpslistan...

Hej på er finingar, hoppas ni haft en härlig dag.
Min har sprungit på i en faslig takt där det ena mötet efter det andra har avlöst varandra... det bästa med sådana dagar är att de går så fort.

Jag håller just nu på att inhandla lite ny inredning här hemma... har hittat den perfekta mattan till sovrummet, kommer bli så skön att gosa ner tårna i på morgonen. Sen en spegel att hänga över spisen  i stora rummet och ett skåp där böcker och diverse andra attiraljer kommer att få bo. 
Och håll i hatten nu vänner... men sen är jag klar (för den här gången) nu har jag piffat till allt som ska "piffas" här hemma (konstig men härlig känsla). 
Nu har vi bara torpet kvar, vilket ska bli så otroligt roligt att inreda det med. 


Ha nu en fortsatt härlig kväll mina fina!

onsdag 27 januari 2016

Längtar...

Hej på er finingar, hoppas att er vecka har startat bra... eller startat... vi är ju redan inne på mitten =)

Här regnar det det för fullt och all härlig snö är snart helt borta... väldigt tråkigt. Nej nu måste jag erkänna att jag längtar efter solen, visst är de där första värmande strålarna hur ljuvliga som helst... man kan sitta i timmar och bara lapa guld, sen får man så klart sota för det genom att ta hand om stramande röd hud som helst av allt nog skulle vilja krypa in i täckande klädesplagg ett tag till.

Kvällarna spenderar jag just nu på Pinterest sökandes efter trädgårdsinspiration och jösses vad mycket härliga bilder det finns. Till våren är det dags att börja ta tag i trädgården på torpet, vi har ju helt och hållet lagt denna del åt sidan och bara fokuserat på insidan men nu kan vi alltså börja planera.

Jag vill ha både ansad- och vildträdgård... det finns hur mycket fjärilar som helst på torpet och jag vill gärna att de ska fortsätta trivas så det blir till att blanda växtligheten.


Ha nu en ljuvlig dag vänner!

söndag 24 januari 2016

Nu är den här...

Godmorgon gott folk, jag har tassat upp lite före killarna igen... gillar den där stunden då allt fortfarande är tyst och stilla... sörpla på nybryggt kaffe och kolla mail som droppat in... lite egentid helt enkelt.

Jag tänkte jag skulle visa er vad det var jag hämtade i veckan... fast det har ni kanske redan listan ut =)
Jo den här pjäsen bor nu hemma hos oss och vi är så nöjda, inte bara det att den är fin utan den avger också en massa härlig värme. 
Vi bor i ett gammalt mysigt landshövdingehus med stora fönster som inte är täta för fem öre så det här passade verkligen så bra, spisen värmer upp hela vardagsrummet utan några problem.


Idag tänkte jag ta mig en tur in till stan och krama på min ljuvliga väninna som är hemma på besök i Göteborg... gäller ju att passa på innan hon åker tillbaka till USA igen.

Ska ni hitta på något roligt idag mina vänner? 

lördag 23 januari 2016

Utslagna...

Vi ligger här i soffan i en enda stor hög, halvt sovandes... det har varit en lång och intensiv dag... men sååå underbar.

Vi drog iväg till Isaberg för lite skidåkning. Har aldrig varit där tidigare men det visade sig vara ett väldigt populärt ställe, inte bara för oss Svenskar utan även för Danskar... något det kryllade av i backen =)


När man kommer till en ny skidanläggning är det ju alltid bra att plocka på sig en pistkarta för att kolla vilka backar som verkar roliga... så gjorde vi inte denna gång utan begav oss ut i backarna med en gång vilket resulterade i att vi efter bara ett åk hamnade i världens läskigaste svarta backe. Underlaget bestod mer eller mindre av bara is och där det inte var is låg det höga snövallar... det var en riktig pärs att ta sig ner och jag kan säga att hjärtat slog rejält. 
Folk trillade runt om kring oss och några tog helt enkelt av sig skidorna och kasade ner... fattar inte att de hade den backen öppen alls... 
Dessvärre var det väldigt isigt i de andra backarna också men vi fick ju åkt lite i vart fall.


Hoppas att ni haft en härlig lördag där ute i stugorna... =)

fredag 22 januari 2016

Färg...

Jag får erkänna att jag är rätt så feg när det kommer till att blanda in starka färger i min inredning. Samtidigt som jag vet att när jag väl gör det, behöver inte vara mycket men ändå något som bryter av, så blir det så mycket bättre.
Jag har en bild som jag brukar återkomma till när hjärnan har snöat in sig på "icke färg"... den här bilden har tagit mig ut många färglösa svackor kan jag lova och jag blir lika glad varje gång jag ser den.
Vad säger ni, är ni bra på att piffa med färg, har ni någon källa att hämta inspiration ifrån?


onsdag 20 januari 2016

Ett lyckat kalas...

Godmorgon godingar, hoppas ni haft en härlig natt med mycket god sömn. 
Det är så viktigt det där med att sova ordentligt, för min egen del märks det med en gång när jag sovit dåligt... kan inte tänka klart och det känns som om hjärnan går på halvfart.  
Som tur är händer det inte speciellt ofta att jag sover dåligt, jag är en sådan där person som somnar så fort jag lägger huvudet på kudden... något som min käre man är väldigt avundsjuk på. 

Idag kickar vi då igång ännu en onsdag, och idag mina vänner ska jag hämta hem en stor pjäs som jag hoppas kommer sätta lite extra guldkant på mysfaktorn här hemma... mer än så säger jag inte just nu =)

Sen måste jag ju bara berätta för er om ett riktigt coolt kalas Sebbe (och jag) var iväg på i söndags. En av hans klasskompisar hade valt att ha sitt kalas på Aeroseum här i Göteborg.


De möttes upp av en guide som visade och pratade om de olika flygplanen och fordonen som fanns nere i bergrummet. Sen var det dags att provsitta flygplan och tävla i trekamp... efter en stund blev det korv med bröd och glass. Med sig fick de också ett litet plan som de själva fick bygga ihop, en riktig hit. 


Men det bästa av allt var nog flygsimulatorn, jag höll på att inte få med mig Sebbe hem och fick LOVA dyrt och heligt att vi skulle åka tillbaka snart igen så att han fick flyga mer =)



Kan verkligen rekommendera ett besök om ni inte varit där än.

Men, nu kör vi igång den här onsdagen och hörni... ta det lugnt där ute i trafiken.

tisdag 19 januari 2016

Gele i armarna...

Den här fina vyn mötte mig i morse när jag skulle sätta mig i bilen... 20 cm snö hade vi berikats med under natten. 
Så jag började med att få bort all snö som låg på den.. sen kom jag inte så mycket längre.   




Får erkänna att vi inte äger någon snöskyffel så det var bara till att vänta på fastighetsskötaren i hopp om att han skulle ha en att låna ut.
Jösses säger jag bara, jag orkar inte ens lyfta mina armar... har nu lyckats få fram bilen och de höga vallarna är borta... hoppas nu inte snöplogen gör en ny när den kör förbi.




Jag var såklart duktig och lämnade datorn på jobbet igår, ett av mina mål för 2016 för övrigt, men det har ju inneburit att jag inte kunnat göra något här hemma mer än att ta det lugnt... vilket kanske inte har varit helt fel det heller. 

Hur har ni det där ute i landet, har ni också fått mycket snö? 
Måste ju faktiskt säga att det är väldigt vackert.

lördag 16 januari 2016

En seg lördag...

Det blev inget skidäventyr idag, vi var helt enkelt för trötta... första veckan tillbaka på jobbet och skolan tog ut sin rätt och vi nöjde oss med en tur till det stora varuhuset för att bunkra upp med nya ljus.
Samtidigt passade vi på att kika på fuskspisen "Cambridge"... jag har ju velat ha en fuskspis hur länge som helst men av olika anledningar inte fått tummen ur. Men, nu har jag bestämt mig... en spis ska inhandlas och piffas så den blir som jag vill ha den =)

Hittade en bra bild på nätet där man stylat den på ett snyggt sätt. Jag tänkte dock gjuta en betongplatta och lägga på toppen och bygga en "låda" som är något större än basen där jag ska lägga kakelplattor.
På så sätt kommer den se lite mer massiv ut... men det får bli till våren när jag kan vara ute och fixa dessa detaljer... så länge får det bli som nedan... inte fy skam det heller.

Vad tror ni, kan det bli vettigt?


fredag 15 januari 2016

Igen...

Tänka sig, fredag igen... veckorna går väldigt fort tycker jag =)

Fredagar är ju min och Sebbes mysdag, den dag då vi hittar på lite roligheter ihop efter det att skolan slutat för dagen. 
Idag har vi bokat biljetter till "Den gode dinosaurien"... tror den kommer vara super-rolig. 


Imorgon tror jag det blir en sväng till Isaberg för lite utförsåkning. Gäller ju att passa på medans det finns snö och är minusgrader. 
Har ni det kallt där ute vänner? Vi hade -10 i morse och när jag pratade med mamma nere i Småland hade hon -16... jösses säger jag bara... det är kallt det.

Ha en ljuvlig dag nu.

onsdag 13 januari 2016

Önskelista...

Redan onsdag... tänk snart är det helg igen vänner =)
Dessvärre är den mesta snön borta nu, bara grått - smutsigt och blött på gatorna just nu... inte lika mysigt måste jag säga.
Nej om jag inte får mer snö så kan lika gärna solen göra sig påmind och börja värma istället, det går bra det med faktiskt.

Tänkte bjuda er på lite tips och inspiration idag. 
Jag älskar smycken med stora stenar och på denna front är IOAKU helt fenomenala. Jag har ett par halsband redan men det här nedan (World Zen Amulett) ligger på min önskelista just nu tillsammans med den ljuvliga ringen. Fluffig puderrosa tröja med paljetter, ser så himla skön ut. Finns hos Miinto och dessutom på rea just nu.



Sen har vi då Rituals, om ni inte har provat deras produkter än så rekommenderar jag er varmt att göra det. Min favoritdoft heter "Zensation Rice milk & Cherry Blossom", jag använder dusch gel och kroppskrämen varje dag... huden blir helt silkeslen och doftar ljuvligt. Mitt nästa inköp från serien kommer bli handlotionen och deras matta foundation. Sen har vi då en mysig pälshalsduk och en ljuvlig poncho med pärlor och paljetter, även dessa finns hos Miinto.


tisdag 12 januari 2016

Inspiration...

Måste säga att det var lite segt att kliva ur sängen i morse, den var så där extra varm och mjuk =)

Idag börjar vardagen på riktigt igen, efter tre veckors härlig semester... nästan så jag längtar tillbaka, men bara nästan.
Ja hörni, snart har halva januari gått och i slutet på månaden är det min födelsedag... jag gillar att fylla år, det kan jag inte sticka under stolen med... att bli uppvaktad och sjungen för, jag gillar det.

Just nu pirrar det lite extra i inrednings fingret... jag vill göra klart sovrummet, inte mycket som saknas för att jag ska bli nöjd. 
Vill måla väggarna med Beckers färg Krita, lägga en fluffig matta på golvet, fylla ut sängen med en stor kudde och sist men definitivt inte minst... hänga den underbara solspegeln ovanför huvudgaveln... jag menar... tänk att vakna varje dag med en sol stålande ovanför huvudet, kan ju inte bli bättre =)

Kudde / Matta / Solspegel

måndag 11 januari 2016

Utför...

Vet ni vad vi gjorde igår... vi bestämde oss för att ta en tur till Ulricehamns Ski center för att åka lite skidor.... om ni visste vilken dag vi fick. 
Vi hade stålande väder, solen tittade fram lite till och från mellan trädtopparna och underlaget var precis lagom preppat. 
Som vi har längtat efter detta, att få kasta sig ut i backen och bara åka... underbart =)


Sebbe var helt överlycklig, det tog inte många åk förrän han körde fullt ös nerför backen... tom så jag hade svårt att hänga med.

Bilderna är lånade från USC.

Nu håller vi tummarna för att snön ligger kvar ett tag till så vi kan ta en tur nästa helg också =)

lördag 9 januari 2016

Sköna lördag...

Godmorgon godingar, hoppas ni fått en bra start på lördagen.
Själv klev jag upp lite före de andra två "trött-nissarna" och passade på att njuta av god frukost och en STOR kopp kaffe.


När vi var på IKEA sist hittade vi dessa små fina skärbrädor i trä som dessutom passar utmärkt att använda som bricka. Så roligt nu när det börjar komma in nya prylar, jag kan inte annat än "nöjt nicka" åt alla nya, kreativa möbler och inredningsprylar som alla designers kommer med... respekt säger jag bara =)

Idag har vi inget speciellt planerat så vi får se vad som händer helt enkelt.
Önskar er en ljuvlig dag... =)

fredag 8 januari 2016

Hej mitt vinterland...

Oj oj oj mina vänner, det har snöat hela dagen här i Götet... sitter och kikar ut genom fönstret på de stora flingorna som faller ner och lägger sig som ett fluffigt duntäcke... rena rama himmelriket =)

Väl påpälsade begav vi oss ut i backen, efter två timmar var jag tvungen att gå in igen för då höll mina tår på att trilla av... attans vad kallt det var. Sebbe kom in efter ytterligare en timme och efter att ha fått på sig torra kläder och slängt i sig en macka och druckit en stor kopp varm choklad började han återfå färgen igen.



Vitt och mitt fynd...

Vaknade i morse till ett vitt landskap... eller ja snön täckte gräset med nöd och näppe. Men Sebbe blev helt överlycklig och jag har lovat att vi ska ge oss ut och "åka" lite pulka innan det försvinner igen =)

Nu har även ett av mina fynd landat här hemma, nämligen ett par byxor från Brandgarden.



Ett par ljuvliga byxor från "Rabens Saloner" i det mjukaste material man kan tänka sig.


Nu mina vänner väntar frukost och sendan en tur ut i backen.

torsdag 7 januari 2016

En speciell dag...

Idag mina vänner firar jag och PG 20 år tillsammans... inte fy skam.
20 år som kantats av allt det där som ett förhållande består av, år som fört oss närmre, och gjort fogen starkare. 
Vi vet vad som får "oss" att ticka... och också explodera så klart... något annat vore konstigt =) 
PG har alltid funnits där för mig när jag behövt honom som mest, lyssnat, stöttat och lyft mig. Samtidigt så finns det ingen, och då menar jag verkligen ingen, som kan göra mig så arg... fast det går snabbt över igen.
Han har den sjukaste humor som finns och jag ÄLSKAR den.



I snart 10 av dessa 20 år har vår lille prins funnits med oss, en liten krabat som berikat vårt liv något så ofantligt.
Detta lilla yrväder som i år alltså fyller hela 10 år, en spinkig krabat som har samma skostorlek som mig och snart räcker mig till halsen... och jag är inte kort kan tilläggas...
Ska bli så spännande att se vad livet har att erbjuda denna kille vars största intresse förutom att spela spel... är att göra de helt magiska filmer man kan tänka sig... något han började med redan vid 7 års ålder.
Om jag skulle gissa på ett framtida yrke så tror jag definitivt att filmandet kommer bli en del av det.




En sak är säker, jag ser fram emot att fira både 30 och 40 år till med min PG.


onsdag 6 januari 2016

Färgval...

Godmorgon finingar... ännu en ledig dag... inte helt fel =)
Jag sitter här och fnular på väggfärg till torpet. Gavelväggen där det kommer sitta plank från golv till nock ska målas vitt, så långt vet vi... men sen har vi resterande väggar, som kommer sträcka sig upp och in på övervåningen. Det får inte bli för mörkt men ändå något som bryter av mot den stora vita väggen och det ljusa trägolvet. 
Vi har några favoriter från Beckers än så länge - 778 Duggregn, 800 Mistel, 801 Mossa och 825 Salvia som alla går åt det gröna hållet.
Det får helt enkelt bli att fixa några provburkar och när vi sedan åker ner i slutet av januari måla upp dessa på väggarna (hoppas bara det finns några väggar att måla på då =)

På Beckers studio kan man provmåla väggar så man ser på ett ungefär hur det blir, vilket är toppen. 
Vad tror ni, kan det bli bra... har ni någon favorit?





tisdag 5 januari 2016

Njutning...

2016 ska bli året då jag ser till att ta hand om mig själv lite bättre... 

Jag menar... den här kroppen som jag fått i det här livet kommer vara med mig i ett antal år till så jag får se till att vårda den väl =)

Så, nu har jag bokat tre tillfällen på Arken Hotel & Art Garden Spa för att testa deras Aromamassage.
Jag gillar verkligen Arken, de har lyckats så bra med hela känslan från inredning, mat och Spa... ett vinnande koncept helt enkelt.


Bilderna är lånade från deras galleri.


måndag 4 januari 2016

Rea-tips...

Tjingeling på er igen. Titta vad som dök ner i min mailbox =)
Förhandsrea hos Brandgarden... det här måste jag ju bara dela med mig av till er också.
Skulle kunna beställt en hel hög med grejer men man får ju inte bli för ivrig. 
Har dock beställt två plagg, lovar att visa er när de dyker upp.


Jag måste säga att nätshopping verkligen är min grej, bara det att slippa springa runt på stan och jaga godbitarna tillsammans med alla andra... nä det här är så smidigt.

lördag 2 januari 2016

Lite tankar... igen...

Godmorgon godingar, hoppas ni fått en härlig start på lördagen =)

Jag fick en massa fina julklappar i år också, och en av dem fick jag av min ljuvliga väninna...


Lilla Målarboken - I Blom, Mindfulness i fickformat... boken innehåller världens finaste bilder som man kan färglägga som man vill samt en hel hög med tänkvärda citat.


Nedan ser ni 5 av mina favoriter... ja det fanns så klart fler men det går ju inte att avslöja alla... min rekommendation är att ni köper boken =)

"Om du inte har det bästa av allt, gör då det bästa av allt du har"
Vi springer fortare och fortare... strävar hela tiden efter mer/nytt vilket gör att vi tenderar att missa guldkornen som vi redan har. Det är så lätt att haka på hjulet, jag har själv varit där... och det är inte lätt att hoppa av, stanna upp och reflektera över var man är påväg... på riktigt.

"Hur du ser på världen avgör vad du kommer hitta omkring dig. Om du söker efter det positiva kommer du inte bli besviken"
Det här är något jag är bra på... att ALLTID se positivt på det som händer omkring mig... även om det kanske inte upplevs positivt i skeendet. Något att alltid ha med sig i tankarna är att när en dörr stängs öppnas alltid en annan. 

"Du kan inte styra det som händer omkring dig men du kan styra det som händer inom dig"
Jag har en väldigt stark intuition och genom åren har jag lärt mig att följa denna utan tvekan... detta har stärkt och gett min ibland ängsliga själ en otrolig ro... att våga lita på min magkänsla.
Som min käre sambo skulle uttryckt det - "En påse skit är fortfarande en påse skit även om du slår in den i guldpapper och lindar den med silkessnören... luktar det illa så är det illa" =)

"Idag och varje dag - gör en liten sak som gör dig lycklig, och din lycka kommer att växa"
Njut av livet och allt det vackra det har att erbjuda. Använd finporslinet VARJE DAG, sprid kärlek och leenden till alla... det smittar av sig... otvivelaktigt.  

"Var inte rädd för att gå sakta framåt, var rädd för att stå still"
Ta vara på och lev ut dina drömmar, det är aldrig försent att göra det du vill göra. Det finns inga begränsningar... vägen till ditt mål kanske inte är rak men om du bestämmer dig kommer du alltid ta dig dit.