Sidor

torsdag 30 april 2015

Vårt torp... köket

Hej på er igen, tänkte ta ett rum i taget här framöver och nu har turen kommit till köket. 
Från början fanns det ett trinettkök i gamla utbyggnaden med en kokplatta. Nu har vi installerat ett kök inne i själva huset. 
Tidigare bestod bottenvåningen av ett vardagsrum (som ligger på vår att-göra-lista), en liten kammare och ett större rum med vedspis. Vi valde att riva väggen mellan det blivande köket och kammare för att på så sätt få ett större kök med en välkomnande sittdel.Rummen strippades in på bara bräderna, vist är det härligt att se hur de lappat och lagat brädverket och vist funderar man på hur det såg ut från första början =)

Sen var det dags att sätta på nya ytskikt och försöka få väggarna liite rakare... I köksdelen hade man i något skede lagt in en plastmatta och när vi tillslut lyckade få bort den låg där ett helt underbart trägolv som vi slipade och vaxade... älskar det.

Efter mycket fixande ser nu vårt kök ut så här... som ni ser brukas kokplattan fortfarande men det är snart ett minne blott... så fort vi lyckas få dit elektrikern så han kan koppla in spisen. Sen ska det sättas upp några rader kakelplattor vid spisen också, men det känns som en liten del i processen =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar