Sidor

tisdag 28 april 2015

En tanke... eller två...

Det här livet är alldeles för kort… för att INTE levas fullt ut… varje dag.
Det finns inga garantier att jag, eller mina nära och kära för den delen, finns här imorgon. Med andra ord det gäller att passa på… NU.
Så jag vill uppmana alla er där ute att damma av ”finporslinet” och använd det varje dag om så önskas. Värna om din familj och dina vänner.. tala om för dem hur mycket de betyder för dig… ofta. Köp presenter när andan faller på, inte när det förväntas av dig.  Måna om dig själv, ta hand om både ditt inre och ditt yttre. Låt din själ fyllas av energi och glädje… tänk mycket på det som får dig att känna dig så där varm och go inombords, detta är ett perfekt sätt att ladda batteriet/själen igen. Tillåt dig att vara fåfäng till en viss grad, se det som en positiv egenskap… ta på dig ditt finaste plagg även till vardags eller köp den där klänningen/kavajen som du trånat efter så länge.

En annan fundering...
Kommer ni ihåg ”finrummet”, det där rummet som bara användes när man fick främmande… främmande, är inte det ett märkligt epitet på folk som kom och hälsade på. Dessa människor var ju för det mesta väldigt ofrämmande. Dessa båda fenomen är som tur snart ett minne blott… ett generationsskifte skulle man kunna säga. Jag tror inte det är många nu för tiden som har ett finrum ståendes bara till speciella tillfällen… har man det kanske antalet rum man har tillgång till bör ifrågasättas. 

En till…
Att bry sig om sitt yttre har ofta en lite besk eftersmak… det är inte något man pratar om och lyfter fram som en positiv egenskap, utan det förväntas bara att man gör, i det dolda.  Man kan säga att det är en tunn linje mellan att ta hand om sig ”för mycket” till att inte göra det alls, det tisslas och tasslas bakom ryggen på en oavsett åt vilket håll man lutar. Men det är kanske just så att man bör strunta i alla andras åsikter och försöka köra på det som känns rätt för en själv, vilket inte alltid är lätt i vårt fördömande samhälle. Det kommer alltid finnas folk som bara måste få sätta en stämpel eller åsikt på vad som är rätt eller fel. Sen spelar det ingen roll om hur denna kritik, positiv eller negativ, tas emot… för JAG har fått säga MIN mening. Det kanske är just så att vårt samhälle är på väg att populariseras av ett gäng egoister som försöker trycka ner individualisterna.  Individualister ÄR skrämmande, det är personer som inte går att sätta i ett fack… ena dagen kommer de helt propert i kavaj och nästa dag i tyllkjol. Istället för att omfamna dessa nycker och se deras berikande av tillvaron försöker den fördömande människan att fördumma… 

Kram på er =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar