Sidor

söndag 18 januari 2015

Tillbaka...

Hej på er finingar, japp tänkte att det kanske var dags att göra sig hörd igen... jag menar det har ju gått ett år snart så det är väll på tiden.

Vad var det då som hände... jo jag glömde min kamera hos mormor och det dröjde innan jag lyckade hämta den igen... under den tiden han jag fatta hur mycket tid det tar att planera och skriva inlägg varje dag och så mycket mer roliga saker det fanns att göra där ute i världen. Så jag tog helt sonika en paus. Så var det med det.

Nu tänkte jag börja på ny kula, inte lika ambitiöst den här gången och inte klandra mig själv om jag inte levererar ett nytt inlägg om dagen... 

Så, mitt första inlägg för 2015 får handla om min härliga dag på stan med finaste väninnan.
Vi brukar träffas ett par lördagar i månaden för en fika ackompanjerad med skratt, ljuvligt och ibland inte så ljuvligt skvaller... precis som det ska vara.

Idag hade vi spanat in ett nytt cafe, trodde vi... det visade sig dock vara ett hotell... det mest ljuvliga hotell man kan tänka sig. Jag har bott i Göteborg i 20 år och jag måste medge att jag inte har lagt märke till denna lite smått osynliga ingång tidigare... och då får jag tillägga att jag åker förbi där med spårvagnen varje vecka. Stället heter "Hotel Pigalle" och ligger i Palace-huset. Inredningen påminner om 20-talets Paris och jag kunde inte slita mig från detta ljuvliga lilla ställe... som nog inte är så litet... när man kikar på deras hemsida (www.hotelpigalle.se). De har AW på fredagarna och jag kan säga att jag definitivt kommer traska dit för att sjunka ner med ett glas vin i en av deras sammetbeklädda fåtöljer och låta veckan rinna av mig.

När vi väl lyckade slita oss från Pigalle hittade vi ett cafe vägg i vägg (Sweet Coffeebar) som serverade helt underbart goda smörgåsar med brie, fikonmarmelad och walnötter... jösses så gott det var... och fiket var verkligen så mysigt men en övervåning i New England stil. Väl värt ett besök vill jag lova.  

Efter detta tog vi en tur på stan, jag menar när man ändå är där liksom =)
Slank in på Lindex och hittade en helt ljuvlig kofta och en väska (de ni ser på bilden nedan), kan säga att dessa hamnar på min önskelista... älskar den här stilen. Halsbandet kommer från Ioaku... har spanat länge på detta och idag plockade jag upp det på TinTino... så fint och det kommer helt klart bli en favorit som passar till det mesta.

1 kommentar:

  1. Hej o kul att du är tillbaka i blogglandia. Tack för tipsen, är ju en del i Göteborg o då är det alltid kul att kika in till nya cafeer o restauranger. Kramisar Tina

    SvaraRadera