Sidor

måndag 23 maj 2016

En fulltecknad fredag...

I fredags spenderade jag och min kära vän & kollega L eftermiddagen på Västsvenska Handelskammaren. 
Varje år kör de nämligen Handelskammar veckan då de under en veckas tid bjuder in sina medlemmar att delta i ett stort antal seminarier... vi tog tillfället i akt och bokade in oss till fyra mycket intressanta föreläsningar.Det först handlade om "Göteborg 2070 - framtidens mobilitet" där man presenterade tankar och idéer kring vårt framtida Göteborg. 
Sedan fick vi träffa Daniel Stenbäck, VD för Gothia Towers som berättade om deras verksamhet och hur de kommer expandera framöver och locka nya gäster samt evenemang. Mycket intressant och ja... det kommer bli fler torn för er som undrar...  


Därefter fick vi en väldigt intressant dragning av Trent Victor från Volvo Cars ang självkörande bilar och revolutionen kring säkerhet. 
Visste ni att 2017 kommer det finnas 100 självkörande testbilar på Gbg:s gator... 2020 räknar man med att kunna sälja dessa bilar till kund. 
Så fascinerande och inte långt bort alls med andra ord.


Den sista föreläsningen handlade om hur man skapar framtidens bästa arbetsplats och man hade bjudit in en panel bestående av personer från Odd Work, Skanska och Första AP Fonden. 
Ett alltid lika hett ämne som inte är så lätt att sätta fingret på... finns liksom inget färdigt recept hur förtagen ska attrahera och behålla kompetent arbetskraft.... även om vissa basingredienser är ett faktum.


Dagen gick hur snabbt som helst och vi gick därifrån med mycket energi, tankar och idéer kan jag säga... och att vara i deras nya lokaler och se kreativiteten flöda gjorde att man gärna dröjde sig kvar en liten stund till efteråt =)

2 kommentarer:

  1. Låter som en bra och intressant dag.
    Mysigt att hitta på något med en vän.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Älskar sådana dagar som ger energi och nya idéer. Tack vännen för dina ord hos mig de värmer i både hjärta och själ. Kram Tina

    SvaraRadera